Hei detektiv - 5.-7.trinn

Illustrasjons banner Hei Detektiv

Spillet Hei detektiv
finner du på nettsiden

Nettspillet Hei detektiv er beregnet for mellomtrinnet og kan brukes som ledd i undervisningen når temaet er oppvekstvilkår i fattige land, eller barns rettigheter.

Her finner du spillet

Trykk på banneret på nettsiden, eller gå direkte til spill.heiverden.no  

Spillets gang

Spillet går ut på at eleven styrer sin spillfigur, reiser til landene Vitenam, Brasil, Peru eller Zambia for å løse et oppdrag. På veien får han små utfordringer og kan skaffe seg poeng. Han støter også på små faktabokser underveis som hjelper ham å svare riktig når han støter på en quiz.

Du trenger minimum 1 skoletime for at elevene skal få tid å besøke flere land.

Lærerveiledning

I lærerveiledningen til Hei detektiv finner du forslag til oppfølgingsoppgaver og spørsmål som klassen kan diskutere rundt barns rettigheter. Fokuset er på forskjeller i levekår og spesielt retten til skolegang.

Du trenger minimum to skoletimer inkludert tid til å spille spillet. Maks tid er 7 skoletimer. Det går også an å bruke bare deler av opplegget - feks 3-4 skoletimer.

Lærerveiledningen i wordformat laster du ned her.

Bakgrunnsstoff om skole:

Skole for alle?

Først og fremst vil vi gratulerer dere med å ha verdens viktigste jobb. Uten lærere hadde ikke verdens barn fått utdanning. Utdanning legger fundamentet for barnas fremtid, og er nøkkelen til utvikling og en mer rettferdig fordeling i verden.

Les mer...
Her finner du forbløffende fakta, trinndelte tekstoppgaver, matteoppgaver, oppgaver om dyreliv, leker og matoppskrifter. En bildserie om Zambias dyreliv følger med:)

Les mer...
En fotoutstilling med oppgaver der temaet er forskjeller i barns hverdag i Zambia og Norge.

Les mer...
Film og lærerveiledning

Les mer...
Bildeserie og læreveiledning

Les mer...
Film og lærerveiledning

Les mer...
Innsamlingskontrollen Hei Verden
Hei Verden
Støperigata 38, 4014 Stavanger
Tlf 51 88 55 00
post@heiverden.no