• Hjem >
  • Laos - et spennende land! 1.-4. trinn

Laos - et spennende land! 1.-4. trinn

Laos ligger i Sør-Øst Asia, og er inneklemt mellom Kina, Myanmar, Vietnam, Thailand og Kambodsja. Laos er et vakkert land, med frodig natur og mange fjell og daler. Landet er ikke veldig stort, og har ca. 7 millioner innbyggere. Litt under halvparten av befolkningen i Laos er urfolk, det finnes over 100 urfolksgrupper i landet. De snakker et annet språk enn majoriteten i landet, og har en annen religion og kultur. Urfolkene opplever å bli diskriminert i Laos, og de har få rettigheter. 

De fleste bor i små landsbyer oppe i fjellene i Laosog mange dyrker sin egen mat. Jorden er fruktbar og mange spennende frukt og grønnsaker dyrkes her. Likevel er Laos et fattig land og en av tre personer lever i fattigdom.Det er tøft å leve i fattigdom. 

Det offisielle språket i Laos er Lao, det er dette språket de som bestemmer i Laos bruker og litt mer enn halvparten av befolkningen har dette som sitt morsmål. Resten av befolkningen er urfolk og snakker sitt eget språk, som ofte er veldig forskjellig fra Lao. Refleksjonsspørsmål

·  Hva vet dere om Laos fra før av?

·  I Laos finnes det mange urfolksgrupper. Vet dere hva urbefolkningen i Norge heter?

·  Er Laos et rikt eller fattig land? Hvorfor? 

·  Hva betyr det at noen lever i fattigdom? Kan et barn være fattig selv om de har tak over hodet og kanskje eier en leke?

·  Kan dere nevne noen likheter og forskjeller mellom Norge og Laos? 


Oppgaver

1.    Bruk Hei Verdens plakat Alle barn har rett til... Skriv ned hvilke rettigheter barn har i skyene, og heng plakaten opp i klasserommet. 

2.    Fargelegg dyrene i Laos. 

3.    Her kan dere lære mer om noen av de spennende dyrene som lever i Laos. 

Kompetansemål       

Samfunnsfag (4. trinn):

  • Presentere menneskerettar og rettar barn har, og reflektere over kvifor desse rettane finst. 

Last ned

Lærerveiledning 1-4. trinn