• Hjem >
  • Vellykket elevseminar 2019

Vellykket elevseminar 2019

19. mars arrangerte Hei Verden sitt årlige elevseminar på Metropolis. Tema for dagen var likestilling i et globalt perspektiv, med utgangspunkt i bærekraftsmål nr. 5. 60 elever fra 20 ungdomsskoler i hele Rogaland var tilstede, med sitt store engasjement og lærelyst bidro de alle til at dette ble en spennende og inspirerende dag.

Elevene fikk se filmen Kayayo om jenter i Ghana som må jobbe, slik at brødrene kan gå på skolen. Vi hadde besøk fra Sex og Politikk som snakket om FNs bærekraftsmål, kjønnsroller og kjønnsidentitet. Hei Verden fortalte om hvorfor utdanning for jenter er så viktig for å nå bærekraftsmål 4 og 5. Til slutt fikk vi besøk av Maria Stavang, bedre kjent som Piateed, som inspirerte elevene til å tørre å stå opp for seg selv og gi litt mer faen. Dagen var en stor suksess. 

Vi oppfordrer alle elevene som deltok til å be om tid i timen til å gjenfortelle det de har lært på seminardagen. Dere vil finne presentasjonene nederst på siden, last dem ned ved å trykke på de gule knappene og presenter for klassen! Opplegget fra Sex og Politikk finner dere her. Lykke til!