• Hjem >
  • Arranger solidaritetsaksjon hjemmefra!

Arranger solidaritetsaksjon hjemmefra!

Ny skolehverdag og hjemmeundervisning er ingen stopper for skoleelevers solidaritetsengasjement, hva med å arrangere årets solidaritetsaksjon hjemmefra?

Utfordringene for fattige barn i Laos, Peru, Zambia og Bangladesh er større enn noensinne, men med deres hjelp kan vi sørge for at flere barn snart har en god skole å komme tilbake til. Derfor håper vi så mange som mulig vil gjennomføre vårens solidaritetsaksjoner hjemmefra, selvfølgelig med alle smittevernråd i første rekke. Her har vi samlet noen forslag over aktiviteter som trygt kan gjennomføres:

Digital innsamling

minaksjon.heiverden.no kan dere opprette deres egen digitale innsamling. Dere velger selv om dere vil opprette egne innsamlinger for hele skolen, trinnet eller klassen.

Digital solidaritetsaksjon

Hva med å arrangere deres egen aksjon på sosiale medier, for eksempel på facebook? Her kan dere arrangere digital bøsseaksjon, konsert, diktopplesning, skuespill m.m. Eller hva med å lage deres egen quiz på Kahoot? Dere kan også arrangere digitale brettspill turneringer på for eksempel poki.no. Her setter bare fantasien grenser!

Jobb en dag

Hjelp foreldre, venner og naboer med for eksempel vårarbeid ute. Har noen en plen som trenger klipp eller en bil som trenger vask?

Med våren kommer mer sol og varme, og vi kan være mer ute. Aktiviteter som bøssebæring, basar, café og lignende kan gjennomføres ute, husk god hygiene og å holde god avstand! Bruk gjerne digital innsamling og vipps for å unngå kontanter.

Se flere tips til aktiviteter her