• Hjem >
  • Elevseminar 2020 - Demokrati og aktivisme

Elevseminar 2020 - Demokrati og aktivisme

ELEVSEMINAR FOR UNGDOMSSKOLEN

I år arrangeres Hei Verdens elevseminar for første gang DIGITALT! Det betyr at du som lærer kan melde på HELE klassen din, og motta en link til seminaret. Dere har hele høstsemesteret på å gjennomføre seminaret akkurat når det passer for dere.

På årets seminar vil vi se nærmere på HVORFOR og HVORDAN engasjere seg for en bedre verden. I 2019 streiket unge for klima over hele verden og i 2020 har vi sett nye former for aktivisme. Hvilken betydning har det når unge bruker stemmen sin på denne måten? Hvilke virkemidler har vi i et demokrati? 

Seminaret tar for seg demokrati og meningsmotstand i ulike former, fra protest til aktivisme og sivil ulydighet. Elevene vil bli presentert for flere eksempler både fra Norge og resten av verden, og bli utfordret på eget engasjement og holdninger. Elevseminaret passer fint inn i det tverrfaglige temaet demokrati og medborgerskap fordi det gir kunnskap om demokratiske prosesser og ulike perspektiv i et demokrati. Elevene oppfordres til å vise aktivt medborgerskap i seminarets siste del som er en oppgave der elevene må planlegge og gjennomføre en aktivitet for å skape oppmerksomhet eller endring rundt en sak de velger ut selv. Seminaret er spesielt relevant i samfunnsfag, KRLE, norsk, innsats for andre og demokrati i praksis.  

Seminaret består av tekst, film og oppgaver, og kan gjennomføres hjemme eller på skolen. Beregnet tid er ca. 4 timer. Seminaret kan deles opp og gjøres over flere dager/uker. Elevene kan jobbe enkeltvis eller i grupper. 

Meld på din klasse og motta link til seminaret ved å sende epost til post@heiverden.no

Seminaret er gratis.

Vi ønsker at elevene som deltar på seminaret svarer på TO spørreundersøkelser, en før og en etter seminaret. Link til første spørreundersøkelse: https://no.surveymonkey.com/r/DV8H97S Be dine elever fylle ut denne før de starter seminaret.

Link til ny spørreundersøkelse sendes ut ETTER seminaret er gjennomført. Vi ber deg om hjelp til å minne elevene dine på å bruke 2 minutter til å fylle ut spørreundersøkelsen etter seminaret J

Elevene sender en presentasjon av hovedoppgaven til Hei Verden på post@heiverden.no så fort den er gjennomført.