• Hjem >
  • Nytt skoleår!

Nytt skoleår!

Skolene i mer enn 160 land er fortsatt stengt på grunn av covid-19, og verden står ovenfor en utdanningskrise vi aldri har sett før. Skoleaksjonene har aldri før vært et så viktig verktøy i arbeidet med å sikre at barn og unge skal få en bedre framtid! Pandemien har rammet våre prosjektland hardt, og arbeidet med å sikre at barna i prosjektområdene får fortsette utdanningen sin er i full gang. Hei Verden jobber for å sikre at skoler og læringssentre kan åpne på en trygg måte og at barna kommer tilbake på skolen. Noen steder foregår nå undervisningen i 3 skift på grunn av små klasserom.  Samtidig har Hei Verden denne våren opplevd et massivt inntektsfall grunnet stengte skoler her hjemme. I en så tøff tid er deres støtte ekstra verdifull. 

Ved å arrangere en solidaritetsaksjon på din skole får elevene en unik mulighet til innsikt, kunnskap og engasjement for globale spørsmål. Dere bidrar også til at mer enn 25.000 barn i Bangladesh, Peru, Zambia og Laos får muligheten til å gå på en god skole.

For å bistå dere i en travel høst med beredskapsplaner og nye læreplaner har vi samlet noen tips og råd. Se veileder nederst på siden for gode tips til gjennomføring av årets solidaritetsaksjon på din skole. 

Bruk også gjerne vårt helt GRATIS undervisningsmateriell som gir elevene økt kunnskap om globale forskjeller ved å belyse temaer som klima, fattigdom og likestilling. Dette er viktig for å kunne forstå aktuelle samfunnsutfordringer innen bærekraftig utvikling og demokrati og medborgerskap. Du finner materiellet HER

Vi kommer gjerne til din skole og forteller om våre prosjekter, gjerne klassevis om dere ønsker det. Høst-foredragene fylles fort opp, så ta kontakt med oss snarest for å avtale dato. Vi har flere muligheter for digital innsamling; det er enkelt å ta i bruk minaksjon eller Vipps på din skole. Ta gjerne kontakt med oss for flere gode råd om hvordan dere kan gjennomføre en trygg aksjon.

Vi ønsker dere en riktig god skolestart og håper dere vil bruke dette skoleåret på å vise deres elever verdien av å gjøre en forskjell!

Last ned

Veileder for innsamlingsaktiviteter 20/21

Last ned