• Hjem >
  • Digitalt elevseminar 2021

Digitalt elevseminar 2021

I år arrangeres Hei Verdens elevseminar for ungdomsskolen digitalt. Det betyr at HELE klassen kan delta. Meld på din klasse i dag, og motta link til seminaret. Seminaret kan gjennomføres i perioden 20.mai- 20. juni. 

Tema for årets elevseminar er den globale utdanningskrisen verden befinner seg i nå. 1,6 milliarder elever og studenter har vært rammet av stengte skoler under covid-19. Et år ut i pandemien er 168 millioner barn fremdeles ikke tilbake på skolebenken. På elevseminaret skal vi se på hvordan ulikhet og utdanningskrisen har blitt forsterket av pandemien. Hvem er det som blir hardest rammet når skolene stenger? Hvilke konsekvenser får dette for barn og unge?  

Elevseminaret passer inn i det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling fordi det gir kunnskap om utviklingstrekk i samfunnet, og dekker tema som fattigdom, utdanning og likestilling. Seminaret er spesielt relevant i samfunnsfag, KRLE, norsk, innsats for andre og demokrati i praksis.  

Gjennomføring

Seminaret består av tekst, foredrag og oppgaver, og kan gjennomføres hjemme eller på skolen. Beregnet tid er ca. 4 timer, men kan utvides. Seminaret kan deles opp og gjøres over flere dager/uker. Elevene kan jobbe enkeltvis eller i grupper. 

Elevene oppfordres til å vise aktivt deltakelse i seminarets siste del. Her kan elevene planlegge og gjennomføre en aksjon for å skape oppmerksomhet rundt utdanningskrisen. 

Meld på din klasse og motta link til seminaret ved å sende e-post til post@heiverden.no

Seminaret er gratis.