Bruker valgfag til å gjøre verden litt bedre

På Kristianlyst ungdomsskole har alle 8. klassingene vært engasjert i å lage konsert og aktivitetskveld. Resultatet bleny rekord og hele 200 000 kroner til Hei Verden og Zambia!

Siden valgfag ble innført i 8. klasse fra høsten av, har elevene på Kristianlyst ungdomsskole vært engasjert i å stelle i stand konsert og aktivitetskveld. Valgfag som Internasjonaltsamarbeid, Sal og scene og Design – redesign har bidratt på hvert sitt vis. Sal og scene stod for musikalske innslag og teknikk rundt gjennomføring av konserten og Design og redesign har laget smykker som kan selges til besøkende, for å nevne noe.

Lærerne ved skolen har vært opptatt av at alle som vil bidra til kvelden, skal få lov til det. Resultatet tirsdag kveld, var et mylder av liv i og rundt skolen med aktiviteter som bueskyting, tombola og svampekast på lærerne.

Stort engasjement blant elevene

Å bruke valgfagene til å se litt utenfor Norges grenser, virker å være en kjempesuksess.

- Jeg har alltid drømt om å stå på scenen, sier Arta Sallabegolli (14), hun har Sal og scene som valgfag og hopper opp og ned av iver etter fremføringen på scenen.

I tillegg har elevrådet og resten av elevene på skolen bidratt til å lage en bra kveld. Til og med tidligere elever kom til Kristianlyst for å spille en sang under konserten.


- Det handler om å hjelpe andre, sier Ingrid Trandem (15), som er elevrådsrepresentant for tiende trinn på skolen.

Konserten og aktivitetskvelden var et oppspark til innsamlingsaksjonen ved skolen. Torsdag er alle elevene ute og jobber eller står med bøsser for å samle inn penger til Hei Verden og Zambia. I Zambia skal pengene brukes blant annet til å utdanne lærere og sette opp nye skolebygg.