Andre aktiviteter

Rektor challenge!
Hva med å utfordre en sporty rektor eller lærer til å for eksempel farge håret gult dersom elevene samler inn en viss sum til solidaritetsaksjonen? Kjempepopulært hos elevene, som pleier å finne veldig kreative måter å samle inn penger på når de er så motiverte! Utfordringen kan selvfølgelig være mindre permanent, hva med å synge den lokale (eller rivalens) fotballsang over skolens høyttaleranlegg?

PT-time
Arranger PT-time i skolegården! Elever, lærere og andre betaler for å være med. 

Turmarsj
Skolen kan arrangere turmarsj klassevis eller gruppevis, sponsorer betaler inn en sum per kilometer/runde. 

Kafé
Kafé er populært, og elevene underholder med sang og skuespill - og selger ting de har laget selv. 

Rebusløp
Lag en rebusløype rundt skolen, og ta startkontingent.

Urte/historie/natur/kunstløype
Kjenner dere noen med stor lokalkunnskap om et spennende tema? Arranger en temaløype med guide. Morsomt for både store og små!

Bilvask 
Her trenger du såpe, svamper og rikelig med vann.

Barnevakt 
I tillegg til alle aktivitetene på skolen, er det flere elever som har sittet barnevakt i aksjonsperioden og gitt lønnen til Hei Verden. 

Loppemarked
En kjempegod anledning til å få ryddet i garasje og loft! Kanskje dukker det opp noen skjulte skatter? Loppemarked kan også gjøres digitalt!

 "Bestemordag"
(Håland skole, Karmøy) Besteforeldre og oldeforeldre inviteres til skolen på dagtid. De er ofte hjemme og har bedre tid enn foreldre og søsken! 

Bærestol
Finn restemateriale fra kjeller og loft og bruk formingstimene til å snekre en god gammeldags bærestol. Tilby for eksempel en sliten voksen som er på vei hjem fra jobb litt avlastning på veien. Hva med 10 kroner meteren? 

Sekkeløp/potetløp
Arranger sekkeløp eller potetløp i skolegården, og ta en liten startkontingent. Kanskje kan dere få sponset en kul premie?