Fargelegg bilder fra Bangladesh

Royal bengalsk tiger

Den royale bengalske tigeren, eller kongetigeren, er nasjonaldyret i Bangladesh. Tigeren lever i den dype skogen på grensen mellom Bangladesh og India, og Bangladesh og Myanmar.

Tigeren er utrydningstruet, særlig på grunn av avskoging.

Richsaw-er i Bangladesh

Dhaka blir kalt for Richshawenes hovedstad. Det bor over 20 millioner mennesker i hovedstaden. Trafikken er veldig kaotisk.

En rickshaw er en slags taxi. Alle har tre hjul og det er plass til cirka to personer i "baksetet". Den kan både være en sykkel, eller motordrevet. De som kjører sykkel-rickshawer i Bangladesh pynter kalesjen bak i mange farger.Sarier i alle farger

I Bangladesh går de fleste jentene med Shalwar kameez til hverdags og sarie når de skal pynte seg.

Shalwar kameez er en drakt som består av store tøybukser med en lang, fargerik tunika over. De fleste kvinnene har også et tilhørende sjal som de lett legger over hodet og skuldrene. Mange menn bruker også Shalwar kameez, men da har de gjerne lyse ensfargede drakter.

En sarie er et langt tøystykke, i flotte farger, som surres rundt kroppen på en spesiell måte, slik at det blir som en kjole. Det er vanlig å dekke til litt av håret med sarien.

Moten i Bangladesher er veldig inspirert av indiske tv-serier og kjendiser. Disse jentene bruker sarier, har perle i nesen, perle mellom øynene, mange armbånd og gjerne henna-tatoveringer, også kalt mendhi, på hendene. De fleste jentene i Bangladesh får en perle i nesen når de er små, og når det er eid eller andre store fester, pynter kvinnene og barna hendene sine med mendhi.Islam

I Bangladesh er nesten alle muslimer. Hvis dere reiser til Bangladesh vil dere bli vekket klokken fem av en bønneutroper som leser en bønn fra en minaret. En minaret er et tårn med høyttaler ved siden av, eller på, en moske. Bønnen høres litt ut som en sang, fordi imamene, eller prestene i Islam, leser bønnene på en spesiell måte. Fem ganger om dagen synger de bønner ut av minaretene i landet. Hvis du er i en by er det ofte flere minareter, så da hører du forskjellige bønnerop på samme tid. Det høres veldig fint ut.

Muslimer feirer ikke jul, men de feirer noe som heter eid. De feirer eid to ganger i året. Den ene gangen er når de avslutter fasten, og den andre er en ofringsfest. Under begge eid-ene går muslimer i moskeen. I Bangladesh spiser familier og venner god mat sammen under eid. Hvis de har råd, kjøper de seg nye klær og maler hendene med mendhi.

På ofringsfesten i Bangladesh er det vanlig å slakte en ku eller en sau. Kjøttet deler familiene i tre, hvor de spiser en del selv, gir en del til familien sin, og den siste delen til fattige. I Dhaka, hvor det bor 20 millioner mennesker, blir flere millioner kuer slaktet! Alle gleder seg til denne festen, da blir alle mette i magen. Alle, uansett om de er rike eller fattige, får et godt og stort kjøttmåltid. Er ikke det en fin tradisjon?

Moskeér er ofte pyntet med vakre mønstre som er satt sammen av små mosaikkbiter. Mønstrene har ofte sterke, flotte farger. Dette er et mønster som kunne vært på en moské.

Kilder: 

365coloringpages.com/; http://printablecolouringpages.co.uk/; http://freecoloringpagesite.com/;
http://coloringset.net/; http://bestcoloringpages.com/;bestcoloringpagesforkids.com; coloringpages456.com;
http://coloringkids.org/; http://coloringpages-printable.com/; http://imgarcade.com/;
http://pensamientosmicro.blogspot.no/; wwf.com

Last ned

Babytiger

Last ned

Menn som ber

Last ned

Bestemor henter barna på skolen

Last ned

Eid

Last ned

Mosaikk 2

Last ned

Mosaikk

Last ned

Rickshaw

Last ned

Rickshaw-sykkel

Last ned

Royal Bengaltiger

Last ned

Kvinner med sari

Last ned

Sariprinsesse

Last ned