Hva har jentene på seg i Bangladesh?

Kvinnene i Bangladesh går ofte i veldig fine og fargerike klær. Her er noen av de mest vanlige klesplaggene. 

Shalwar kameez

I Bangladesh er det svært vanlig å kle seg i Shalwar kameez. Shalwar kameez er en drakt som består av store tøybukser med en lang, fargerik tunika over. De fleste kvinnene har også et tilhørende sjal som de lett legger over skuldrene. Shalwar kameez brukes både til hverdag og fest, men den som brukes til fest har gjerne litt finere stoff og broderier. Mange menn bruker også Shalwar kameez, men da har de gjerne lyse ensfargede drakter. Sari

En sari er et langt tøystykke, i flotte farger, som surres rundt kroppen på en spesiell måte slik at det blir som en kjole. Det er vanlig å dekke til litt av håret med sarien. Akkurat som med shalwar kameez kan sarien også brukes både til hverdag og fest, men ofte i litt ulike varianter. 


Nikab

Det er også en god del kvinner som går med nikab. Nikab er en heldekkende drakt, der kroppen, håret og ansiktet blir dekket til slik at bare øynene viser. Jentene som går med nikab er strengt religiøse, eller har en strengt religiøs familie som ønsker at hun skal bruke nikab.


Mote fra Bollywood

Sarie-moten, som de fleste jentene i Bangladesh følger, er veldig inspirert av indiske tv-serier og kjendiser. Disse jentene bruker sarier, har perle i nesen, perle mellom øynene, mange armbånd og gjerne henna-tatoveringer, også kalt mendhi, på hendene. De fleste jentene i Bangladesh får en perle i nesen når de er små, og når det er eid eller andre store fester, pynter kvinnene og barna hendene sine med mendhi.