Leker fra Bangladesh

Hanekamp

Hva: elevene er haner som skal dytte hverandre over ende 
Hvor: ute, eller inne
Hvor mange: hele klassen Hva trenger du: Ingenting

Plasser høyre hånd bak ryggen og grip venstre ankel. Nå grip høyre arm med venstre hånd bak ryggen din. Hold hendene i denne posisjonen gjennom hele kampen. Hopp mot vennene dine. Prøv å presse hverandre til å miste balansen. Den som setter ned foten, eller mister grepet med armen, er ute.

Elv-strand

Hva: en bengalsk versjon av kongen befaler
Hvor: ute, eller inne
Hvor mange: hele klassen
Hva trenger du: noe til å markere en linje -

Barna står på en linje langs stranden (en linje på gulvet). Lederen utpeker den ene siden av linjen for å være strand og den andre siden til å være elv. Når lederen roper "elv", må barna hoppe i "elva", når lederen roper "strand", hopper de tilbake. Lederens mål er å lure barna til å hoppe til feil sted (samme som i "Kongen befaler"). Hopper du feil, er du ute.

Kabbadi

Hva: En form for sisten der en skal holde pusten
Hvor: Ute Hvor mange: Hele klassen
Hva trenger du: Ingenting

Del klassen i to lag. Marker en strek. Hvert lag stiller seg på rekke på hver side, slik at deltagerne står ovenfor hverandre.

Lag A begynner ved at en av deltagerne løper over til B-siden for å berøre flest mulig B´er mens han holder pusten.

For å kontrollere at A-deltageren ikke jukser, skal han si KABBADI (en gang), mens han oppholder seg på B-siden. Må han trekke pusten før han er tilbake på sin side, er han ute! 

Lag B sine deltagere skal prøve å holde igjen A-deltageren slik at han ikke kommer seg tilbake til sin side før han må trekke pusten igjen. 

Rekkene skal holdes hele tiden, slik at det er bare de deltagerne som står rett ved den som blir forsøkt tatt, som har i oppdrag å forhindre motstanderen.

Kilde: "all verdens leker" og aobbangladesh.org/