Planlegg en reise til Bangladesh

Du skal reise på ferie til Bangladesh.

Budsjett

Du har spart opp 25 000 kroner. Disse pengene skal dekke flybillett, reiseforsikring, vaksiner, hotell og mat. Finn priser for flybilletter, reiseforsikring og hotell. Finn ut hvilke vaksiner du trenger, og hvor mye det koster å ta disse. Sett opp et budsjett, og bestem deg ut fra dette for hvor lenge du vil være borte.

Program for reisen

Når du har bestemt deg for datoer og lengde på reisen, leser du deg opp på hva du ønsker å se i landet. Du må se minst tre historiske steder, være i minst tre forskjellige byer, og spise typisk bengalsk mat. Les deg opp på Bangladesh, og lag et program for reisen.

Pakking og sikkerhet på reisen

Hva trenger du å ha med til Bangladesh? Skriv en liste på klær og utstyr som er lurt å ha med. Her er det viktig å sjekke været i perioden du er der. Er det regntid, vinter eller sommer? Er det temperatur - eller værforskjeller mellom de ulike byene du skal til?

I Bangladesh er det veldig vanlig å få "bangla belly". Drikkevannet er forurenset, det er ekstremt mange mennesker i landet, og mange har ikke kunnskap om, eller mulighet til, å vaske seg på hendene. Hva kan være lurt å pakke i bagen for å unngå å bli syk?

Fortell fra turen

Du har akkurat kommet hjem fra Bangladesh. Lag en presentasjon med bilder og historier fra turen din. Her kan du ha med budsjett for turen, planleggingen, programmet osv. Hva likte dere best? Hva likte dere dårligst? Hva gjorde mest inntrykk på dere? Beskriv maten, naturen og reisingen. 

Presenter for klassen.

Forslag til kilder:

heiverden.no (her kan du også laste ned mange bilder), lonleyplanet.com, tripadvisor.com, globalis.no, landsider.no/land/bangladesh